Helg resumé!

Har i princip varit full eller bakfull hela helgen. inte särskillt smart och inte särskillt hälsosamt. I fredags tog jag tåget som hela sverige var på till Halmstad. Beställde lite kinamat och drack rosé hos Jennie. Killarna slöt upp och en förfest trevlig som bara den bröt ut. Ritkgit trevlig kväll. Han med att få i mig vin, drinkar, öl och ja.. Allt möjligt nu när ja tänker efter. Jessica hade sett  bio med lite kompisar och skulle köra hem runt midnatt så jag åkte med, var nog det bästa som ja kunde göra då jag känner att någon drink till hade ställt till det :)


I lördags tog jag det lugnt, fixa lite där hemma och vilade upp mig. Åt popcorn med dipp till frukost... 25*2 års fest hos Emma och Stoffe på kvällen. Väldigt lyckat här med. kul kväll, trevligt folk och bra liveband, skoj! Dock åt jag FÖR mycket smörgåstårta (har ngn form av fetich) så groggbordet lockade inte jättemycket. Dock behövdes ju inte så mycket för att kroppen skulle strejka i söndags. Lyckades ändå klippagräset, grilla korv och göra en rabarberpaj. Sen var ja trött.


firade morsdag med god helstekt kyckling, godare brunsås och massa god inlagdgurka och rårörda lingon. Hade nog kunnat äta ihjäl mig faktiskt. Inte konstigt att jag inte går ner i vikt, haha... :) Sov hos mamma, hon snarkade som fan, så ja fluytta ut på soffan och idag är ja stel i hela kroppen. Men tack för att ja fick tak över huvudet iaf :)


Nu är det årsbokslut så det kommer vara en tuff vecka. Helgen kommer mest gå i hästtävlingarnas tecken. Ska även få upp tapeter och köksbänk så ja... ja vet vad som ska göras iaf.


hej hopp

Mona Sahlin

Jag måste bara säga att jag kommer få spel om hon bli statsminister. Jag kommer ja... ja vet inte. Hur tänker folk då?


För det första borde en regering få sitta mer än i 4år. Den sittande regeringen har ju inte hunnit mycket mer än att börja på sitt, ska sedan Socialdemokraterna komma och börja harva så kommer de ta tid innan dom är på banan och sedan är de dags för val igen.


För det andra så har den sittande regeringen klarat finanskrisen och liknande hur bra som helst. Jämflr med andra länder. Tror att många som kommer rösta rött är för att de är missnöjda med hur det är idag, att den politiken som är idag inte gynnar just den människan just nu. Men samtidigt måste man ju tänka framåt. Det tar inte en vecka eller två att ändra så alla arbetslösa får jobb, så alla sjukskrivna får mer pengar. DET går inte så fort. det är ju klart att de röda, med Mona i täten lovar guld och gröna skogar, hon är ju inte helt blålst. Men ja...









Blir de hon i täten i höst så blir ja rädd.


Börjar likna något..

Nu är det BARA  tapeter, bänkskiva, vask, golv och lister kvar. Haha, bara och bara men det känns om att köket är på väg åt rätt håll i alla fall. Ska ju vara klart om en månad så vi får ta några ryck nu i veckorna som kommer (läsa pappa får ta några ryck...). Tror de kommer bli bra till slut. Har ingen bra "före" bild men jag lägger upp en med några skrapade luckor och med oskrapade lådor så kanske ni förstår hur vackert det var innan, haha...



Helgen

Hej!

Hoppas ni haften bra helg för DET har jag!


I fredags drog Åsa och hennes kompisar med mig på Tyringedagarna. Va riktigt kul på förfesten sen.. Ja.. Nej det bar inget för mig faktiskt,Hade det varit mer folk från Perstorp hade det nog kunnat vara trevligare. Det var lerigt, blött, sunkigt och ja.. Nej det var inget förmig. Dock hade jag väldigt kul både innan och efter, så ja ska inte klaga :)


I lördags hjälpte vi pappa med sambo att flytta. Mysig lägenhet previs vid madisom ochhavet i båstad. Kan hända att man snyltar in sig där isommar, eventuellt, haha. Va varmt, jobbigt och tufft att flytta i solen efter fredagens öl och vin, men man fick bita ihop helt enkelt. Hämtade även våra tapeter i lördags, riktigt fina. Fick för mig att dom var mörkare men icke, kommer bli kanon med den färgen.


Sen var det tvättning och piutsning, tävlingar i går uppe vid Varberg. Felicias första tävling och hon skötte sig utmärkt. två felfria runder och två prisrosetter, härligt! Hann även med att träffa mammsen lite igår, bakade rabarberpaj som blev HUR god som helst. Kan vara min favoritpaj.. just nu iaf :)


Nu är det dock ny vecka, massa på jobbet, ska få ihop årsbokslutet. Kommer som sagt bli jobbigt med många sena dagar men tänk sen så skönt när det är klart :)


Hej hopp!




Tyringe-festivalen!

Haha, jodå, det är sant. Haha. Kan bli en livad kväll. Ska med syrran och hennes kompisar. Kan sluta nästan hur som helst. Sånt gillar jag. Som Åsa uttryckte det:
- På sådana tillställningar som Tyringe-dagarna kan man aldrig skämma ut sig. Det går inte.

Så ja.. De känns bra. Anton ska köra mig hem i natt så det känns faktiskt riktigt bra.
Sitter på jobbet och lyssnar på bra musik och är på väg i rätt stämning. Försöker att inte tänka på att jag ska upp innan 7 och hjälpa Mattias lillasyster med tävling imorgon. Bara förnekar det..

Skål!

Provknoppad

Äntligen fredag! Känns riktigt skönt. Kommer bli en tuff arbetsvecka efter helgen så nu måste ja försöka vila ut, ha! Brukar ju gå sådär.


Igår red jag en av treåringarna. Har suttit på henne 5 gånger nu tror ja, och hon galopperar och har sig, är hur snäll som helst. Börjar få upp farten i skritten också. Har gått så långsamt innan så hon nästan ramlat, haha. Sen "provknoppade" vi Flisan. Hon ska ju på sin första tävling uppe i Varberg på söndag. Mattias va skepptisk innan men höll med om att det var ritkgit fint när hon va klar, och hon verkade trivas med dem, så det blir super.


I helgen ska vi alltså på tävling på söndag. Har nästan tävlingar varje helg nu framöver, och de som vi inte ska iväg på ska ja iväg och döma... Måtte köket bli klart till midsommar bara.



I veckan tackade vi ja till Bröllopet, så nu måste ja gå ner i vikt. Haha, ja kommer se ut som en korv annars i långklänning. Ska försöka komma på någon superdiet, där ja kan äta godis, chips och glass och ändå gå ner. Helst ska ja ju slippa motionera också... :)

Ha de gott!

Midsommar

Hej Hej

Vad skönt det varit med lite långledighet!
I torsdags så var det massa att göra i köket och på gården, i fredags var det Ikea, Krauta, Bauhaus, tapetbutik mm mm. Blev massa shoppat och nu är det tapetsra som är nästa steg. Blev en brun/beigh randig tapet. Tror de kan bli lite mörkt kanske, och att inte mitt nya tyg från Tyskland kommer matcha. Fast... de blir nog bra ändå. Svårt när man beställt och inte har provet framför sig, man glömmerl iksom snabbt hur det såg ut...

Sen var det match och middag på kvarnen. Mysigt och väldigt gott. I lördags var det stallet, veden, köket.. ja ni vet, det vanliga. På kvällen styrde vi mot Perstorp, Johans 25års kalas. Va längesedan jag träffa alla mina kusiner och släkten så det var trevligt. Fick smörgåstårta, vilket jag är VÄLDIGT svag för. Gott!

Söndagen innebar också fix och trix hemma. Så det har varit en mysig helg med massa som blivitt fixat. Skönt.

I måndags kom våra 6 2-åringar hem, ska gå på bete uppe hos mig och Mattias i sommar, härligt. Så stora de blivit, och busiga! Tänk att dom ska ridas in till vintern.. Får teckan en extra livförsäkring :)


Har även börjat trilla in lite svar till midsommar. Kommer förhoppningsvis bli riktigt kul. Förra året var väldigt lyckat, så man har lite att leva upp till, men det löser sig nog. Det får de göra. Nej nu ska ja ta tag i jobbet och få iväg några rapporter. Ha de fint!


                            


Folk är fan inte kloka!

Varje morgon de sista 5-6 dagarna har det stått om ett nytt mord på aftonbladet. Är det inte en man som haft ihjäl sin fru så är det en farsa som skjutit ihjäl sina egna barn och sen sig själv, eller så är det en 16årig kille som det "blev helt svart för"" så han slog ihjäl en 16årig tjej.

Det är ju helt sjukt, vart fasiken är världen på väg, allvarligt!?

När husse är borta dansar Ida och Tuffsen på bordet :)

Tjo!

Idag har jag varit sliten. Återträff igår, mkt roligt, men kvällen gick fort. mat, öl och massa snack på persgården innan det bar iväg mot Hbg. Hade supertrevligt men idag är jag som sagt trött. Sov hos mamma, tog en svängom ner till tävlingarna innan jag köre hem, borde nog väntat ngr timmar till men just då va jag pigg och glad. Dog lite när jag kom hem men har börjat återhämta mig. Skulle klppt gräset, men det regnar. Otur :)

Fick målat elementet i köket och de 4 första köksluckorna, alltid något.

M är i Höllviken med en av hästarna hela helgen, jag och Tuffs passar på att äta massa onyttigt och dricka coca, man får inte vara dum...

på måndag ska jag börja mitt nya liv (igen) men den här gången så jävlar. Blev lite peppad av bröllopet, för inte fan kan ja bära upp en långklänning med den kroppen jag har idag, haha. Så nu så! Men som sagt, ikväll är en sista kväll i synd :)



Mina sötisar!

underbart.



Vi har blivit bjudna på vårt första kompisbröllop, och vårt första gemensamma bröllop. Så himla roliga, fint och ja... Härligt. Känns som man kommer till en ny nivå i förhållandet, som om man blir ännu mer vuxen när vänner börjar gå mot altaret. Spännande, men samtidigt lite skrämmande, var tar tiden vägen?


Imorgon är det återträff

Imorgon, fredag, är det återträff med Gymnasiet. Inget superspeciellt då vi har det varje år, men ändå! PG där jag gick är ju en friskola med endast en avgångsklass per år så vi är inte så många som kan ha egna åtterträffar, så då brukar där vara en per vår som är för de 5-6 sista klasserna som slutat.

Hade först tänkt strunta i det, på fredagarna är man ju mer död än levande, men Anna övertalade mig, och emil ska också dit så det kan nog bli riktigt skoj. Ska låna lillasysters lägenhet och ha lite mingel där innan, så vi får prata av oss de värsta. Var ju inte med förra årets så nu har man massor att uppdatera sig med, haha.

Igår fyllde lillasyster år, himla trevligt med god mat och massa skratt. Däckade hemma hos mamma, kändes onödigt att åka hem vid halv 11 igårkväll och sen tillbaka idag, så så blev det.

Kalas ikväll med, om jag hinner. Lovisa fyller 13 men ja ska jobba rätt länge så vi får se. Mattias ska dit med presenten hon själv valt (!). Är lite mot sånt faktiskt, man ska ju bli överraskad! :) Men hon blir ju glad iaf, och det är väl menningen.

Fortsättning med jobb som gäller nu!



Tantvarning

Jag erkänner, jag är tantig. Iaf ikväll, haha. Mamma och jag ska på bilbingo i Kornhult, haha. Ja ni hör ju själva.. Inte klokt.

MEN! Det är faktiskt väldigt mysigt. Det är ute i ingenstanns och man sitter där i bilen och har det allmänt mysigt, fikar och pratar skit. En sakr jag dock är konfunderad över är fur fasiken pensionärerna hänger med. Om man halkar efter något är det nästintill kört a tt hänga med, det går rysligt fort i mellan åt. Sen kan jag inte heller det med brickorna riktigt, vilka man ska ha när, haha. Så vem vet, ja kanske kryssar helt galet, haha.


Helgen som varit var riktigt bra, med fredag som undantag. Lördagen spenderades till en början i trädgården. Sedan satt jag ock Jessica under ett paraply och stötade våra män i en het division 5 match. Dom förlorade. Hem till Jessica och Björn och började fixa med maten till kvällen. Skulle ha endagförsent firning av valborg och eftersom jag, Jessica och Sarah var de enda respektive i kvällens gäng så tog vi på oss att ordna sallad, såser (en super god plommonchutney bland annat som Jessica fixat) och rotfrukter i ugnen till samtliga av kvällens gäster. Det var uppskattat :)
Kvällen fortsatte på uterummet, jag satt under infravärmen så jag klagade inte, och efter ett tag kom några till och Oscar hade med sig gitarren, mys mys. Älskar att sitta och lyssna när någon som kan spelar och sjunger. vilka låttar vi drog av, haha! Skulle faktiskt vilja gå en gitarrkurs, men de kommer väl bra vara jag och massa 10åringar, sen kan ja inte sjunga heller så de skulle aldrig bli bra, och när skulle jag hinna det?

Söndagen var tung, dock släpade jag mig ut och planterade solrosor samt lite grönsaker. Har önskat mig ett växthus av Mattias för att jag är en sån bra sambo, men han mest skrattade när jag drog förklaringen till varför jag skulle få ett växthus bara sådär, haha. Skulle lagat mat på kvällen men tog tag i saken och åkte och köpte pizza som vi åt på en filt i trädgården, härligt!

Ny vecka, mitt nya liv startade inte denna vecka heller. Var är diciplinen? Skyllerp å att det är mycket på jobbet, haha :)


Har en sak jag måste erkänna också, som jag skämmsl ite för. Det första jag gör på morgonen när jag kommit hit, innan jag stämplar in, är att ta en koppkaffe och läsa kissies blogg. VARFÖR? Jag kan inte sluta. Hon är så sjukt störd så jag kan inte sluta. Såg ett klipp häromdagen, by the way, på hur hon ser ut egentligen, och söt är hon inte. (inte för de påverkar om ja läser bloggen eller inte, men somsagt, jag kan inte sluta... )


Nu är det fika!

RSS 2.0