Ett steg mot vuxenlivet.

Idag har jag gjort något vuxet. Jag har tecknat en bilförsäkring. för första gången äger jag min bil själv och jag står, och betalar för försäkringen själv. Ett stort steg enligt mig själv. Nu när pappa gått och blivit sambo så får ja helt enkelt acceptera att han inte prioriterar min bil och min försäkring, nu måste han lägga pengar på andra saker, som sin sambo. Jag är inte bitter, inte alls. Haha. Men ärligt så känns det bra, jag måste ju börja ta lite ansvar nångång... Valde tryggHansa med liten självrisk och helförsäkring. Känns osm ett bra val, tror jag. Usch. Måste skaff en separat pärm med försäkrings mög. Har en känsla av att ja har alldeldes för många försäkringar...


En annan sak, ja tycker "who I was born to be" med Susane Boyle är fin. Är det töntvarning på det!?


Ciao!

En sista kraftansträngning

Hej!

Nu är midsommar över och det mesta gick precis som vi hoppats, fin fint! Massa fina vänner, bra väder, bra stämning och massa dans, precis så som det ska vara. Tack alla som kom, jättekul!
Ska lägga upp lite bilder med tiden, men just nu är det månadsavslut på jobbet så det är där fokus ligger nu. Ska även döma i åsbo i helgen sen ta lite semester, iaf helgsemester. Ska inte döma ngt mer nu på ett bra tag, skönt. Ska försöka vara ledig och njuta av helgerna, även om ja känner på mig att ja snart är uppbokad till max igen, haha :)


Ha de fint!
Ida

Sockensvängen avklarad

Igår var jag ingen stark själ, inte alls faktiskt. Vaknade i källaren hos Bjönr och Jessica med en huvudvärk som inte var av denna värld. Var helt inställd på att ställa in midsommar och sluta dricka sprit. Men efter en brakfrukost med bland annat nybakade pannkakor (Mattias kan när han vill) och ett uppkastningsbesök på toaletten så var ja på banan igan. Jösses vad allt känns lättare när man mår bra igen, så ni kan va lugna, ja ska inte sluta dricka och inte ställa in, haha :)


Ösregnade när vi cyklade men efter några cider så brydde man sig inte. Solen kom fram åt slutet och sen var det hm och svira om för att b ege sig till gästis. Som vanligt var vi typ sist och fick sitta i källaren, men de va ett trevligt gäng så det blev väldigt bra där nere trots allt. Tyvär va musiken lite för mogen så det blev inte så värst mkt dans, men de är inte hela världen. Gick hem lite efter 12, var helt slut då. Vi hade varit uppe vid 5 och varit på hästtävlingar hela förmiddagen så man va rätt sliten...


Skulle ligga i soffan och kolla bröllop, blev inte riktigt så. Vi klöv ved och städade upp i ladan istället. Skönt att ha det gjort. Nu blir det två dagars jobb sen lite semester med massa att fixa innan fredag.


Ha de fint!
 

16 timmar..

Jag ska spela in 16 timmar imorgon, 16 timmar. Det är ju jättemycket.. Missar ju hela festligheten då vi först ska till Eslöv och tävla och sedan är det sockensväng. Ska ligga hela dagen på söndag (har sjukt mkt att ordna inflr midsommar men det är ju kungligt bröllip, går inte att skjuta upp...). ska bunkra upp med chips, dip och glass. Ja de ska ja :)


Men ändå, 16 timmar!

Förresten!


Jag kommer jobba som Controller ett halvår till :)


Planering

Jag är stressad. Jag tar jämt på mig för mkt och nu är det värre än någonsin. Idag ska ja hinna bli "spraytannad", handla tallriakr och så till midsommar, träffa Emelie, Anna och Matilda samt hinna baka två kladdkakor som ska till tävlingarna i helgen. Har även lyckats övertala lillasyster att baka ett par stycken för annars vet jai nte hur jag hade skullat göra.



Imorgon ska ja in till Hässleholm och lämna dessa förbanande kakorna, sen ska ja hem och tvätta hästar inför helgen sen ska ja till systemet (lär va stängt då så ja får försöka göra de på lunchen), sen ska ja fixa inför lördagens sockensväng. Ja... som sagt, allt i sista minuten. Förövrigt står min cykel hos Anna och Wärring sedan kräftskivan i augusti med punktering, bra.



Appropå cykel.. Jag har inte cyklat sedan förra sommarn.. Är lite rädd att ja ska va vinglig, och ramla, haha. Jag måste även hinna rensa boxen till tv:n så där är plats att spela in bröllopet. Ja ska ligga i söngen och äta chips och dricka cola hela söndagen och titta på bröllopet.. Mys!



Nu ska ja jobba vidare. Har hunnit fixa spotify premium idag, bra jobbat. Har ju relativt kass täckning hemma hos oss och med premium kan man spela sin spellista fast man är offline, gött. Dock är högtalarre ett problem. Men de löser sig, är ju en hel vecka kvar :)

Känns lovande..

Kolla vädret på nästa fredag :)



Nu pyser jag och lillasyster...

... till Nova!


Vi har fått i uppdrag att handal presenter till Doris och Alva, våra senaste tillskott på jobbet. Kommer ju bli helt babytokiga när vi går runt där bland alla små strumpor och mössor. Sött, sött. Har en känsla av att man kommer handla som en galning när man själv har barn, allt är ju så gulligt :)




Lite mer Mona...

"Jag vet hur mycket man får kämpa som mamma och hårt arbetande kvinna. Med det finns alltid sätt att få ekonomin att gå runt, här nedan skriver jag några tips som jag har använt mig av genom tiderna när ekonomin har varit svår. Jag hoppas du liksom jag, kommer att få nytta utav dem"

 

1. Betala din dagmamma svart! (1990)

2. Skippa TV-licensen (1993)

3. Betala ingen försäkring till bilen och besikta den inte)1993)

4. Köp varor, hyr bilar och passa även på att ta ut tiotusentals pengar i kontanter på någon annas kontokort (statens) (1995)

5. Sugen på semester? Hävda att du behöver en time-out, ta med familjen, en assistent, och två livvakter till Mauritius och lev livet för andras pengar (skattebetalarnas) (1995)

6. Jag vet hur bråttom man kan ha ibland, och hitta parkeringsplats är inte alltid lätt. Strunta i att betala 98 parkeringsböter, vänta tills 32 går till kronofogden och bli sedan tilldelad en parkeringsplats (av regeringskansliet) (1998)

7. Strunta i att betala restskatt! (2000)

8. En del räkningar är bara så tråkiga, strunta i dom! (2st) (201)

9. Vad har facket någonsin gjort för dig? Var inte fackansluten! (1995-2006)

 

"Jag vet att en röst på mig och Socialdemokraterna är en röst för ett ekonomiskt tryggare Sverige."

 

Mona Sahlin - Potentiell Stadsminister


Sommarlista - kopiera och svara!

1. Ditt favoritställe på sommaren?
- Har nog inget absolut favoritställe. Tycker Österlen är väldigt fint annars tycker jag det är kul att åka runt på olika ställen på sommrarna.


2. Hur spenderar du hellst den perfekta sommardagen?
- En dag på stranden med mina vänner. God fika, massa jordgubbar och lite skön musik. Sedan hem och svira om, grilla och dricka massa rosévin.


3. Vad lägger du hellst på grillen?
- Kött :)


4. Vad har du för planer för årets sommarlov/semester?
- Debit, kredit. Debit, kredit. Debit, kredit. Ska även hinna med en massa inplanerade sommarfester, en sockensväng, midsommar, bröllop, Nice pch Italien, hästtävlingar och lite mer jobb. Sen ska jag också börja förbereda mig mentalt inför studier i höst.. Tufft!


5. Dina bästa sommarfärger?
- Kan ju inte svara brunt och svart här... Ljusrosa kanske!?


6. Nämn några saker du tycker är typiskt svenskt på sommaren:
-
Jordgubbar, grillning, husvagnar, nypotatis (som jag inte är särskillt förtjust i) och kubb.


7. Bästa sommarminnet från barndomen?
- Måste vara från någon sommar när hela familjen hyrt en stuga och vi bara gjorde massa roliga saker som att äta glass, åka till djurparker och spelat spel.


8. Havet, sjön eller poolen?
- Havet.


9. Vad väljer du i glassbaren?
Tre kulor, orubbligt. Gillar ägglikör, blåbär, daim, choklad, pecannöt.. Ja.. Allt egentligen.


10. Vart går din drömsemester?
- Jag gillar att resa (trots min sjuka flygrädsla) så jag har nog inget direkt drömresmål. Dock ska det bli riktigt mysigt att åka ner genom Frankrike i augusti och även Italien. Kunna passera små byar och landsbygden, de kommer bli härligt. Nästa år ska vi nog till Skottland och vandra, också något jag ser fram emot.



Hittat listan här!

För prick 5 års sedan..

På minuten, nästan, så tog jag studenten. När ja gick ner med revisorerna till bilen så hörde vi tjut och sång inne från Stensmölla (en villa på Perstorps AB's område där man som student äter en lång lunch med massa god mat, vin, lärare, chefer på området och tal nnan man springer ut). För just precis då sprang dom glada små studenterna ut. Fick lite ångest, var tar åren vägen?!






Mina finaste!


Underbara helg.

Hej!

Snart helg, härligt. Känns som jag började redan igår. Härlig kväll med god mat hos familjen Andersson/Jansson, alltid lika trevligt. Idag är revisorerna här igen, trevligt med män i kostym på rummet, haha. Har mest roliga saker på arbetschemat och ikväll är det student. Tråkigt väder men förhoppningsvis god mat och tårta. Förlåt!? Hur de går med min bantning inför bröllopet? Haha, kasst :)


Mattias är i Höllviken med hästarna i helgen och jag ska döma ponnytävlingar. Ett tag sedan jag dömde ponny, men de kommer säkert gå kanon. Ska dricka vin och äta räkor med Emelie på lördagkväll och på söndag ska köket vara klart. HÄRLIGT!


Som sagt, allt är på topp här. Börjar dock bli lite stressad för midsommar, 50st blir vi. Shit vad ja ska koka potatis, haha :)

Cloés debut

Lördagen spenderade vi i Åhus på Willands Ridklubb. Var dags för Cloé att återinta tävlingsbanan efter 4år som mamma. Hon tävlades upp till 1,20m som 5-åring och har sedan dess stårr i avelsboxen. Vi var ltie oroliga för hon skulle uppföra sig men hon skötte det bra. Från att vi tiog ut henne ur trailern tilsl vi lastade henne hade hon öronen framåt i princip hela tiden, hon var ritkgit nöjd. Dock tyckte hon att hindrena kunde varit lite högre, men kom ändå hem med två felfria runder (förutom ett litet tidsfel i första) och en placering i den andra klassen, skoj!




Snart färdigt

 



Inte jättesnyggt tidigare. Inte jättebra "tidigare" bilder för den delen heller, men de va allt jag hade på jobbdatorn. Tänk er luckor och lådor i samma färg som man ser bakom luckorna på bilden. Man kan säga att de var klädda med en tapet som skulle föreställa parkett, m... då förstår ni hur fult det var. En brun och äcklig plastmatta på golvet, en gul tapet med en vitblommig bord. Tror där var några fjärillar med. En vask som var stor och ful samt en bänkskiva från 60-talet i ljusturkost/grått. Snyggt.



Efter mkt överläggande (läs väldigt lite) så beslutade vi oss för att göra om köket. Nu ska lister upp, kakel bakom vasken ska upp (nu är det fortfarande den fula plastmattan som även låg på golvet, jo det är sant, som är bakom. Ska få upp lite tavlor och hyllor och skaffa ett gammalt köksbord, men det är en bra bit på vägen iaf... :)





En halv dag kvar..

Snart har halva fredagen gått vilket innebär att det snart är helg. Ska bli riktigt härligt. Har varit en tuff vecka på jobbet så jag längtar efter lite ledighet. Ska snart iväg och luncha med en kompis sedan blir de att röja upp lite sen ska ja fasiken ta och köra hem. Ska tvättas hästar och hållas på ikväll, tävling imorgon. Senn är det massa som ska göras i köket. Vår egna pollack (han kallar sig de) Pappa-Thomas är hemma och håller på redan, tur vi har honom! Dock är det mindre tur att vi inte har något vatten i köket, och får ha de så i ett par dagar tills vasken och allt är klart. Kan man diska i duschen? Haha, hur frächt är det liksom? :)


Återkommer när helgen är över, för inte ska ja sitta inne och glo på en skärm om de är fint väder, det gör ja så bra hela veckorna.


Trevlig helg!


Sommar!

Känns som att värmen är på väg, gött! Blir så mycket roligare att gå upp på morgonen om solen lyser. Allt känns lättare, och det behövs nu i årsavslutningstider. Hade revisorn här igår, kommer en på måndag. Paket ska in, rapporter ska skrivas, budgetar ska putsas, ja jösses vad här är att göra, men roligt!


Har lyxat till det med en macka från "ludan" idag. Det är vår lilla korvkiosk inne på perstorp AB där man kan handla "snabbmats"luncher. På förmiddagarna finns det frallor med massa gojs, jag tog skinka med rostadlök och gurkmajonäs, fint är det!


Halva arbetsveckan har snart gått, ska bli skönt med helg även om det finns risk för jobb på söndag. På lördag är det Åhus och tävlingar. Pappa ska tapetsera och hjälpa oss med bänkskivorna, sen så! :)
Som vanligt vill jag dra igång massa nya projekt innan de förra är klart. Har lagt band på mig själv men så fort köket är färdigt ska jag göra vardagsrummet till matsal och "finrummet" (vem har ett finrum idag!?) ska bli vardagsrum. Kommer nog bli bra de..


Förövrigt så har vi fösterputsare på jobbet idag och ni kan ju tänka er hur rädd jag blev när jag hör ett SPLASH sen tittar en liten skäggig gubbe in i mitt kontor och börjar putsa utsidan. Haha, dom måste få se många roliga miner, haha. Har tänkt på de här med fönsterputsare. Kostar tydligen bara någon 100-lapp i månaden så kommer dom och putsar fönsterna hemma ett par gånger om året.. Borde kolla upp de :)


Kolla förresten vad fint det börjar bli runt ridbanan, och nu i dagarna kommer upp så snart är det ännu snyggare!





Hej hopp!

RSS 2.0