En av mina (få?) svagheter.

Alla har vi något vi är rädda för. Ngt vi gärna undviker och gärna låter bli. Jag ska trotsa min räddsla idag. Om bara några timmar lyfter jag och camilla från Sturup mot en veckas härlig sol och bad.


Att flyga. Bland det värsta jag vet. Tycker inte det är härligt, spännande eller mysigt på ngt vis. Är spänd, rädd, nervös och full av ångest när man startar. under flygturen och under landning. Sen får jag migrän..


Löjligt? Kanske. Men jag kan inte hjälpa det.... Har laddat genom att göra tenta, vilket mattar ut en totalt. Åt på morfars med tjejerna, Mattias och Agnetas pojkvän. himla mys. Nu har ha bakat Mattias favorit paj, så han håller humöret uppe och inte svälter när jag är borta. Börjar bli trött men dricker kaffe. Har med en kudde så ja förhoppningsvik kan sova under flygturen. Önska mig lycka till.


Puss och Hej

Kärt barn har många namn...

Det är väl så man säger... Just nu är det största problemet i stallet vad lillkillen, minstingen, ska heta.. Det ska vara på S, efter pappan Singulord Joter, och mamman heter Crusmynta.. Svårt. Förslag som Sokrates, Something special eller Svante finns, får se vad det slutar med (:



Man är lite blyg såhär i början...

Snart är det sommarlov....

Skönt, härligt, jobb(-igt), saknad.. Blandade känslor. Kommer bli otroligt skönt med nästan tre månader utan det ständigt dåliga samvetet man går runt med när man pluggar. Men samtidigt kommer jag inte träffa alla härliga vänner från Halmstad lika mycket även om vi inte kommer ha så långt till varandra. Alla har sitt, sin vänner hemma, jobb och liknande.


Sommare kommer för min del mest att bestå av jobb. Ska återigen sätta mig på kontoret och försöka göra halvgriniga golvläggare glada samtidigt som ja kommer göra produktions och lagerkillarna grinigare, haha. Men de ska bli härligt attträffa alla där igen.


Men först åker ju jag och bästis på en veckas sol, bad, mat och lite drinkar med massa kvalitét tid. I sommar, första halvan ska jag även försöka träffa Emelie så myckte jag bara kan innan hon packar väskorna och drar till Melbourne, kommer kännas konstigt att ha henne så långt bort. Sen kommer Catrin o Gugge hem, och det är ju inte helt fel (:


Kommer hem en liten fyraåring om några veckor som ska ridas och så småningom ut och tävlas, ska bli kul med en egen häst på heltid igen, även om pausen varit skön.


Och nu borde jag inte alls sitta här.. .Borde plugga innan Mattis kommer hem o vi ska åka iväg med Askungen till Björbäck för träningstävling.


Over and outt från en Ida som har väldigt svårt för Ulf just nu...

Att få böter...

Idag åkte jag, Mattias och Lovisa till Malmö, Ribbersborg, för att se världscupen i fälttävlan. Riktigt spännande. Satt ett tag vid vattenhindret på filten med fika och allt, mysigt. Det som var mindre mysigt var parkeringsboten på 700:-


Efter den internationella klassen gick vi och kollade lite hästsaker när M:s telefon ringde. Det var polisen, de sa att han nog skulle flytta sin bil annars bogserade de bort den, ajaj. Inte nog med det, böter också. Så går de när man råkar parkera framför världens minsta och pyttelilla minsta infart. Röv.


Försökte hitta massa olika uppmuntringsförsök i bilen, exempel: Men Älskling... Tänk på Camilla o Patrik, dom pakerar flera hundra i månaden för parkeringsplats i Lund, vi betalar ju inget alls... Eller: Tänk Åberg, har får ju böter jämt... Blev mest mer bittert tyckte ja, haha. Men sen ringde de hemifrån och sa att första fölet kommit, och då blev allt mycket roligare (:


Lägger upp lite bilder senare, tentaplugg nu.

Att så för ett framtida familjeliv...

Idag har jag och M varit iväg och handlat för framtiden. Ingen barnvagn och ingen vagga, så lugna o fina. Nej, istället är det två små kära äppelträd som har inhandlats och som ska planteras nu under eftermiddagen. Med oss hem fick vi även två krukor med rabarber, så här ska de lagas paj, mums!


Sen är det ju de här med diciplinen.. Att ja hade jättegott om tid att plugga till nästa veckas tenta börjar bli lite sisådär.... Halva dagen har gått och böckerna är inte öppnade... Dax att plantera (:

Im leaving on jetplane

Nu är det bokat! På lördag morgon nästa vecka klockan 06.00 lyfter jag och Camillisen från Sturpsflygplats mot en veckas sol och bad på Burgaskusten. Ska bli galetskönt att sola, bada och äta gott. Kommer bli superduper kanon. Kommer sakna M lite men han måste ju hålla ställningarna på gården (:


Kommer bli bra med en grundad solbränna inför sommarn och en ordentlig uppladdning inför jobbandet i sommar. Skriver tenta 14-19 på fredag sen är det hejdå middag på italiensak med vännerna i Halmstad o så sen semester, tjoohooo!




     

Lite som en man...

Japp så är fallet, eller var igår iaf... Mamma och Åsa var på besök men drog sig hemmåt runt 8-tiden. Mattias var i fullgång med att köra hem ved. Så jag följde med, mest för att slippa plugga och oj vad jag bar och hade mig, helt slut i kroppen idag, haha. Klen som man e... (:


idagh sjönk resan vi spanar på med ytterligare 200:-, ser lovande ut. Får hållapå spänningen och vänta lite till. Hade för övrigt sista föreläsningen idag, förstår inte hur vi ska kunna skriva en tenta på fredag, känns som man har noll koll.


Lämnade in overallerna till tryck idag, riktigt sköna namn på en del av dem. Min är lite tråkig men ändå vitsig. Ska heta Mor Rot. Har ju synonymer till det manliga könsorganet o jag ska va mamma, så de blev bra (:


Lagar flygande Jakob för stunden, M kommer snart hem och då ska det ätas. Har väldiga problem när ja gör rätter med grädde i ugnen, blir jämt vattnigt och dant, men idag har jag taggat ner mig själv och har ugnen på 175grader istället för 225...


Pratade med en fin kompis tidigare idag, hade riktigt roliga nyheter, sånt gillar jag.


Åter till spisen (:


Jag och min hektiska tillvaro...

Vad jag är sämst på att uppdatera bloggen, får försöka skärpa till mig.

har mkt i skolan nu, sista tentan nästa vecka sen bär det av till ngt varmt ställe med massa sol och bad med Camilla, kommer bli underbart skönt med lite relax efter mitt första skolår. Veckan efter hemkomsten börjas det jobba och sen är det jobb fram tills det är nollningsdax.


I helgen har det varit fullt upp. Mattias pappa fylla jämt och Mattias farmor har varit nere från Stockholm och hälsat på. Laxmiddag i fredags hos svärföräldrarna, mkt mkt gott. Sen åkte jag med hela sällskapet - Mattias på Lovisas hopptävling. Mattias red, mocka och fixade i ksogen. På kvällen var dety massa gott grillat hos oss, gott vin och Eurovision song contest på tv. Jag tycker ja känner igen vinnarlåten, påminner m någon låt som skulle kunnat vara med i Kalle och chokladfabriken eller något liknande. Söndagen tillbringades i Torekov. Spelade golf och åt middag ute vid Hovs Hallar. Otroligt fint där. Har bestämt att det blir picknick där såfort vädret tillåter.


Nu är det dax att sova, sen är det skolan hela dagen imorgon. Hanna och ja har som mål att bli klara med Alba.... Får se hur de går med de (:

Oh yeah!

Rataataataaataaa!


Vg på tentan. Hurra för mig (:
Har bara en tenta kvar innan sommarn och klarar jag den har jag klarat alla, tjohooo!

Mys & fotografering

Vilken helg!


Fredagen började med besök av Camilla och lilla Elvis. Var ute och busade på åkrarna, skällde på får och myste med föl. Elvis var helt slut efteråt. Vi han även med Sjöqvistens och Stualängan, men viktigaste av alls: Lillstugan med allt godis (: Avslutade kvällen med seger i fotbollen sen pizza och hockey hos Björn och Jessica.


Lördagen bestod av mockning och städning. Sen kom mamma och Åsa och hjälpte mig med det stora rummet, ställde iordning matsalsmöblerna o så.. Sen övertalade jag dem (inte svårt) att sova över så vi började dricka vin. Sen blev det grillning, mer vin och lite spel.


Idag söndag har det varit fotografering av barn och barnbarn Nätterqvist. Kan fasiken inte vara lätt att vara barnfotograf... Ted (pappa Nätterqvist) fyller jämt nästa vecka så en fotoserie är det som ska bli present. Resultatet då? jodå... 157 bilder senare hittade vi 8st som ska framkallas i två olika tavlor och storlekar, tror de kommer bli kalasbra, så bra fotograf så... (:



         

Polisen

Häromdagen blev ja stoppad utanför våxtorp av polisen. Varför blir ja jämt sp nervös, varm och helt skakig i benen? Blir liksom på en hundradelssekund, skummt. Iaf så fick ja blåsa och visa mitt körkort, uppförde mig fint och fick köra vidare...


Annat var det för ett år sedan... Skulle köra till Mattias en kväll och på rakan mellan Nordanå och Hishult så går det bara inte att köra i 90, då kommer man aldrig fram. Så jag gasade på lite och tänkte minnsann inte på att det kunde finnas poliser på den vägen, men jovisst.


Halvvägs till Hishult så börjar det blinka en röd lampa mitt på vägen. Det första ja trodde var att det var någon galning som skulle stanna mig och sno allt ja hade så redan då började ja skaka. Sen ser ja att det är en polis.. Jösses, nu är det slut...


Men även denna gång vart de bara körkort och blåsa, tur det. Men nu kommer vi till det pinsamma. I framsätet hade ja inte bara en handväska. Jag hade två. Plus en kasse med matvaror, och en kasse med två blommor och lite krukor till Mattias då oväxtliga lägenhet. Var va plånboken? Nervös och fummlig i mörkret började ja leta efter den, i alla påsar o väskor. Polisen harkla sig lite och tyckte nog ja va jäkligt dryg. Efter ngn minut fick ja upp den och lyckades ta ut kortet och ge honom. Han tittade på det, skrattade till och kallade på sin kollega. Sen sa han, lilla vän, de här kan du inte köra på. Men va fan! vad är det nu liksom...


Då va de så skoj förstår ni, att ja hade inte gett dom mitt körkort, utan en hockeybild på Mattias, ni vet sånna man samlade på när man va liten... Åh, det va riktigt pinsamt.. Men de pinsamaste va nog ändå när ja skulle köra därifrån. För innan, när ja upptäckte polisen tryckte ja snabbt på on/off på stereon, och då blir det MUTE. Och när man startar igen går den igång med ljudet på. Så när ja starta o skulle köra hör man bara en vrålande kvinnoröst i ngn djup ballad på högsta volym o ja får motorstopp..


Men men, man får väl bjuda på sig själv ibland (:

Kalasande

Eftersom ja älskar sötsaker så passar det sig alldeldes utmärkt med tre kalas på 5 dagar för mig.. Avslutar med Lovisas 12årsdag med hemmagjord pizza och marängswich, kan de bli bättre?


Annars händer inte så värst mycket just nu, lite lugnt i skolan för tillfället, iaf intalar jag mig det... Har nog ganska mkt egentligen. Sista tentan är den 29.e maj sen är det lov, hade varit underbart o ta sommarlov utan en enda omtenta...


En kul sak förresten, den 30:e åker jag o Camillisen förhoppningsvis till varmare breddgrader för sol, bad och massa mys. Längtar (:



Dags att sova, Ulf imorgon, gäller att ladda för att orka med den mannen..


RSS 2.0