Vinter i By

Det var några härliga dagar under julen om var riktigt vita och fina. Här ute i skogen blir alla träd så otroligt fina när all snö ligger på grenarna. Nu är snön dock borta och jag börjar blicka framåt mot våren, lite väl optimistiskt men ändå ;)


Har haft en bra jul med mycket fina paketer, riktigt nöjd. Har hunnit med hela familjen, väner och även lite partajande under juldagen. grabbarna (utom Mattias) hade beskarunda så jag, M, Jessica och A-C lagade nyårs menyn för att känna lite på den. Inget att klaga på, kommer bli hur bra som helst. Precis lagom som vi fyra bildat oss en egen liten beskgrupp utan besk blev Mattias invald i klanen, så nästa år får vi klara oss utan honom.


Hänger med lite bilder från en solig vinterdag då familjen Olsson-Nätterqvist inkl. kattsen var ute på granjakt :)

















Dagen före Dagen före...

Nu närmar det sig verkligen. Otroligt skönt att vara klar med alla julklappar och ha det andra runt omkring fixat. Tycker det är riktigt kul att slå in julklappar så i år har ja massa olika papper, snöre och former, kul! Investerade i en sådan liten apparat som strimlar julklappssnöret, tjusigt värre blir det!


Sitter på jobbet, har lunch nu. Skönt att vara tillbaka några dagar och skönt att tjäna pengar. Sidorutan på min bil krånglar så ja känneratt utgifter kommer komma... Ska in på service den 29:e.


Träffade Emelie i söndags, och Anna. Har inte sett någon av dem på nästan ett halvår, även om det bara är Emelie som varit ute och rest så det var superskoj. Åt god mat, drack lite vin och titta på alla fantastiska bilder från hennes resa.


Igår pyntade vi våra granar, japp, ja skrev rätt. Granar. Vi har två stycken innomhus, bra med stoert hus (: En liten i sorummet med guldiga, bruna och glittriga kulor och en stor i stora rummet med röda och silvriga kulor. mkt fint!

nu ska jag jobbar vidare, hej hopp!

Det snöar

Nästan halva dagen har gått och snön ligger fortfarande kvar, härligt! Var hur fint som helst i mårrse där hemma. Vitt och fint och alla träd var vita och inga bilspår, mys!
Hoppas den ligger kvar lite till,  hade varit skoj med snö till jul.

Fast vädret har sina nackdelar också. Hästarna har fått lite välbetjänt vintervil men det får inte bli hur långt som helst. Mattias har haft en ny sadel hemma på prov som inte provats så mycket som önskats..

Sitter på skolan med Agneta, har pluggat hela förmiddagen, gamla tentor. Känns bra. Ska köra imorgon med sen blir de nog lite ledighet på fredag, är värd det. Ska jobba tre dagar nästa vecka så i helgen blir de massa julfixande. Ska vara hemma hos oss på julafton så det är mycket som ska ordnas.


Dags för kvantitiva metoder nu, skjut mig!

Vaccinerad.

Någon är nog lite klenare än några andra, shit vad kass jag är...

Det lider mot jul..

Med stormsteg. Brukar vara klar med alla julklappar vid det här laget men icke.. kasst. Men ideérna finns där, är bara tummarna som ska loss...


Har haft en bra helg, mkt party. I fredags var det julfest med Mattias jobb, mkt trevligt. God mat, bra på dansgolvet och hyfsat kontrollerat. Var ganska trött hela lördagen och velade fram och tillbaks om vi skulle med till ekebo eller inte med hishult/kornhult gänget. Men vi hängde på, OCH vilken kväll. Haha. Ett par rejäla blåbärs-shots och mintuu hos Sune sen bar det av. Jessica och jag var nog "gladast" på stället. Vet inte om foxtroten (stavas det så!?) med bonde söker fru fredrik ( ja veeeet! men när jag är i det skicket som jag var i lördags så tappar jag allt mentalt förstånd, det bara är så) eller om det var buggen med Åberg som va bäst.... Bra kväll helt enkelt, haha. Skönt att gå ut "på landet" ibland, haha.

I söndags var jag trött.


Har haft avslutning med bonde-kvällen ikväll. Varje onsdag lagar vi god mat och kollar på bonde söker fru (haha, nu låter de som ja e ett freak... mkt bonde här men ja har ju redan träffat min så...). Har en gemensam matkassa och ett bra sammarbete i köket. Gjorde parmainlindad kyckling med rostade rotfrukter. Hade en ruskigt god sallad och en fin sås till. Potetntiell nyårs-huvudrätt faktsikt.. Får ta det med "festkommittén.
Men idag alltså, så fiiint det var, haha. Alla fem satt i soffan och åååh:ade sig när Thilde och Stefan mystet ill det. Kärt. Men hur ngn kan tycka att Roger är en man är för mig en gåta... En riktigt stor gåta.. Jösses vilken kille..

Nu är det dags att sova, har utsläpp imorgon, tidigt som bara den..


Natti!

Då var det gjort

Äntligen! Ja... Så känns det faktiskt. Har sovit själv på gården för första gången, även om vi snart bott här i ett år. Är jäkligt mesig av mg, det är bara att konstatera men nu är det iaf avklarat. Laddade med Scones, Jessica och nyårsplanering sen läste jag tills jag nästan somnade med boken i handen. Vaknade många gånger men vid 5 somande ja om och sov tills det var dags för mockning och utsläpp av hästarna. Ska försöka vila lite nu innan skolan, annars kommer de så runt totalt ikväll när vi ska på julfest med Mattias gamla jobb på Hasses lada..


Imorgon blir det eventuellt ekebo. Väldigt spontant men vi är nog på, kan bli riktigt skoj.


Men somsagt, ngn timmes vila nu sen dusch. Måste skynda mig hem från föreläsningen sen om vi ska hibbe med bussen till festen.


Skål!

Nu är det vinter!

Eller ja.. påväg allafall. Har varit kallare än 7 minusgrader inatt och det är frost överallt. Väldigt fint tycker ja, men samtdigt väldigt kallt.


Ska in tll skolan, fast der är min lektionsfria dag. Ska göra ett grupparbete på verksamhetsplaneringen så det är bara att bita ihop. Stannar för en sväng på stan och sen är det Bonde och matlagning med tjejerna ikväll. Mys.


Igår började M på sitt nya jobb. Verkade riktigt kanon, tror han kommer trivas. På fredag ska vi påjulfest med hans gamla jobb, et sista fylleslag kan ja tänka mig... Ska försöka att själv vara relativt städad (:


Nej, nu ska ja tävtta lite och sen blir det Halmstad.



Det är någon som njuter liiiite mer än andra av att ligga inne nu när det är kallt...


RSS 2.0