En helg att se fram emot.

Andra arbetsdagen på en något kortare vecka än vanligt. På fredag är det Göteborg och Liseberg som väntar med M's familj ink. Jocke med familj. Kommer bli riktigt roligt. Ska ha regnstället med ifall vädret försöker hindra mig från att bli som en 10-åring som är mer än lagom toppad inför alla karuseller. Men i ärlighetens namn... Ja börjar bli lite feg. Vet inte om ja verkligen kommer åka allt. Den där gungan åkte ja för två år sedan och det vet i katten om ja gör igen....
På lördag är det Bakken med lite fotboillskompisar till M. Kommer nog fokusera mer på öl än på karuseller då men roligt ska det bli iaf..


Började projekt dressingroom igår. Rev ut den gamla garberoben med kofoten i högsta hugg. Måste nog bara ha lite hjälp av min man med att bära ut den, tungt som bara den. Funderar på att köra den till de nya stallet och ha den till lite förvaring i nya sadelkammaren. Skulle bli bra med tre garderober där, en till Lovisa, en till mig och en till Mattias... Får föreslå det.. (: Hann också med att göra Amerikanska pannkakor, blev kalasgoda med lite lönnsirap på, mums!


Underbar kväll.



  


  


  


Behövs det några ord!?


Myshelg

I fredags var vi ute och fiskade. Blev ingen fisk men en massa skratt, grillat och massa mys. Ska lägga upp bilder ikväll. Lördagen innebar ridning tidigt för att sedan bege mig till Båstad och handladet av det sista till Camillas present. Gud med folk där var! Tydligen hantverksmässa och ngn veteranbilsgrej så det var inte så konstigt... Färdig handlad bar det av mot stationen och "den långa färden". Skönt att inte behöva köra men pga diverse arbeten med spåret blev det buss mellan Båstad-Ängelholm, byte för tåg mellan Ängelholm-Kävlinge och sedan ytterligare ett byte för tåg mellan Kävlinge-Lund.. Jösses!


Blev Nova sedan matshopping. Skulle göra plankstek men sedan kom vi på att man inte kan göra god potatismos av nypotatis.. Så de blev ryggbiff istället, gott det med. Drack vin och somande båda två i soffan med nästintill uppätna godisskålar. Mys. 


I går, söndag, åkte jag hem, samma härliga färd. Hann läsa ut min Michael Jackson biografi, skumm kille, och även lösa ett korsord, haha. Vuxet (:
Väl hemma vilade vi lite sen var det ridning dom gällde. Flisan verkar inte förstå att det är osmidigt att trampa sig själv om och om igen, så idag blir det vila för hennes del, både för såren men också mentalt för chocken med boots imorgon. Är man 4år så är varje nyhet ett stort äventyr...


Övertala M att det var en utmärkt idé att åka och storhandla på maxi en söndagkväll, och efter lite velande blev det så. Var nästan ingent folk alls så det var kanon. Blev hemlagat också istället för pizza vilket båda var nöjda med efteråt...


Skulle se Benjamn Button's filmen på kvällen men som vanligt somande jag. Jag är ingen bra "mys-i-soffan-till-film-flickvän" men jag är som tur är fantastiskt bra på mycket annat.


Hej hopp!
 

En stund för mig själv

Dax att köra hem från jobbet. Ska först bort till Zandra och hämta lite saker sen möta upp pappa och hämta mitt gamla fiskespö.(heter de fiskespö eller fiskspö?!). Imorgon ska nämligen jag, Mattias, Björn, Jessica och Viktor ut i båten och fiska. Efteråt blir det korvgrillning och allt som hör till, kommer bli kanon.


Ikväll börjar M's fotbollsträning igen och jag ska njuta av lugnet hemma med en bok i soffan och bara ta det lugnt. Kommer bli härligt.


Längtar tills lördag, Lund och Camilla som hägrar (:

Livet på landet

Efter jobbet igår tog jag på mig stövlar och varma kläder samt utrustade mig med en liten hink. I nästan 2 timmar var ja ute i skogen och plockade blåbär och njöt av att vara ledig. Var riktigt skönt att gå där själv och varva med varannat bär i munnen och varannat i hinken. Blev lite mer än 1 liter så nu ska det göras blåbärspaj om inte Mattias ätit upp alla idag, haha.


Var nästan lite höstigt igår, men för mig gör det inte något alls då hösten är bland det bästa som finns. Varma koftor, te i soffan och massa ljus tända samtidigt som man hör regn och rusk utanför, kan de bli mysigare?! Ser nästan lika mkt fram emot att komma hem till hösten som att åka iväg till Egypten (:

Stort grattis...





...till världens bästa bästis, hurra, hurra, hurra, hurra!
I helgen ska det firas (:

"Men så stolt man blir när man gjort en svets som höll..."

Haha, vilken kommentar (:
Satt och fördrev sista minuterna på jobbet med google, i brist på annat. Hittade en artikel från gymnasiet med mig, Catrin och Emelie. Haha, brighta uttal vi gjort.. Haha.. Bjuder på denna (:
Blev nästan lite nostalgisk. Får nog ladda upp lite pg-bilder ngn dag.


http://hd.se/perstorp/2005/03/07/de_som_gaar_haer_tar_skolan_allvar/


Hemgång!

Fredag!

Äntligen fredag!


Jag älskar fredagar! (vem gör inte det!?). Ska äta hemma hos M.'s föräldrar ikväll sen blir de nog bara mys och ngn bra film i soffan. Imorgon ska jag, hör och häpna, hjälpa till på loppis med fotbollsklubben. Jessika o jag ska sälja korv, vägrar sälja skit (: På kvällen är det Abba & Elvis tema på kvarnen, kan bli mys. Orka Båstad och peppes..
På söndag bär det av mot falsterbo med fickorna fulla med pengar och förhoppningsvis kommer vi hem med bra saker och tomma fickor...


Hej hopp
 

Ögonbrynen!

Fick tid imorgon, äntligen. Är en blandning av att jag är kass på att få dom snygga plus att jag är litebekväm. Ska fixa och färga dom imorgon på lunchen hos Susanne. Är på tiden, ser ut som ja vet inte... ett bryn? Snart iaf, haha.
Belv lite småsugen på att göra vid naglarna också, är iof ganska dumt med tanke på att Felicia kom hem i söndags och planerna är att jag ska rida o ha henne, och vi vet ju hur de går med akrylnaglar och hästar... Sådär. MEn i vilket fall, ska fundera lite till.


Med Flisan går det bra. Mattias har ridit henne tre dagar nu, går verkligen framåt. Mattias ska hjälpa mig lite nu i början. Han är lite starkare, modigare (förr va ja så tuff, nu är jag en fegis) och har längre ben och det krävs nu i början när man ska hålla sig kvar och så, haha. Sen är det nollning och då ska jag leka mamma i 14dagar (ska nog ha Bullens, vår mammas, peruk) och då ska M. rida åt mig sen är hon min, härligt. Hon påminner lite om en stridsvagn, gasnka bastant och ganska framåt. Och lite trög, härlig kombination (:

Hets-städning

Ikväll ska jag ha hets-städning. Pappa med respektive kommer ikväll och ska äta lite mat och spela spel och vi i hushållet behöver städa och fixa lite innan de kommer. Saken är den att ja slutar 4 och kommer vara hemma runt 5, så på två timmar ska det städas, disks, tvättas och "röjas". Men o andra sidan städar jag nog som bäst under tvång, och det blir det ju lite idag... Kommer nog bli kalasbra ivilket fall.


En liten uppdatering om det nyttiga livet. Har inte ätit något onyttigt (ja... maten ja äter är kanske inte direkt salld men ändå) och inte drukigt något onyttigt. Men idag är det kalas på jobbet så en liten kakbit blir de nog, tycker ja är värd det.


//Ida

Måndag, ett nytt liv.

Haha, har man hört det förut?


Denna gången ska det bli verklighet, eller iaf ett försök. Måste försöka ta tag i mitt osunda liv.  Jag rör mig inte så värst mkt, äter inte så värst nyttigt och magrar inte så värst mkt... (!)

Ska äta nyttigare, komma igång med lite träning och bara äta onyttigheter på lördagar. Kommer bli en tuff tid, men det är nog detta som krävs. Haha. Tjuvstarta lite igår då jag red både Felicia och Askungen. Har träningsvärk som bara den idag...


Var och hämtade hem Flisan (Felicia) igår. Superfin är hon. Rätt stor, eller ja. Enorm. På alla sätt och vis. Kommer nog kunna bli riktigt fin. Det som är positivt är att hon travar som en ponny så hon känns inte så stor. Mattias fick migrän när vi var i Höllviken så ja fick köra hela vägen hem men som tur var så stod hon snällt i transporten.


i lördags var det picknick o vin med Zandra. riktigt mysigt och istället för att fortsätta på åkern tog vi oss med tåg till Ktistianstad. Trevlig kväll med roliga människor och langos. Langos är lite av en sommarfavorit för mig så det var på tiden med den första för iår.


Lunchdax!

Clea





Vår nya lilla plutt, visst är hon söt!?

Fredagsmys

Idag ska Mattias på golfturnering och ölhävande (tror golfen är en ursäkt) med sina arbetskamrater. Jag är alltså lämnad ensam ikväll. Ska bli skönt. Ska först åka till stallet och göra iordning för Felicia som kommer hem på söndag. Sen ska ja handla lite mat och smaskigheter som ska med i korgen imorgon. Ska tillbringa eftermiddagen och kvällen med Zandra, vin och picknick, kommer bli underbart.
Senare ikväll tänkte ja bädda ner mig i soffan och kolla på någon töntig romantisk komedi som inte uppskattas av resten av hushållet. Ska eventuellt äta ngt snask också (när katten är borta dansar...). På måndag ska mitt nya nyttiga liv börja så de gäller ju att passa på.. haha.


/ida

stressig morgon

Igår var det massa mys och Italienska resturangensom gällde för mig, Sandra och Jenni. Jösses vad jag saknat dem. Som tur är går sommarn snabbt och snart ses vi varje dag igen, tur det.


Vaknar av följande konversation:


- När ska du gå upp?
- Halv! (ngt omunter)
- Halv 8?
- Ehhh NEJ! Halv 7
- Men hon är tio i sju nu...


Jag verkligen hatar att försova mig även om det bara är en liten stund så är det jobbigt. Blev stressigt och surt ïnnan ja åkte men var ändå på jobbet innan 8 så jag är nöjd. Blir lunch med mammsen idag (:

I brist på annat...

Lungt som i en filbunke (kan man säga så!?) på jobbet idag. Sitter och fakturerar och dricker kaffe. Lunchade med Anna, Anna o Emelie idag. Sista dagen med "gänget" eller iaf med Emelie. Nu har hon iaf skaffat en blogg där hon ska skriva om alla erövringar i Australien. Ser fram emot detta (:
Hänger med en liten utmaning jag fick på mailen, mest för att fylla ut lite...



Vilken svordom använder du mest?

Helvete. (Ganska omoget men de bara kommer...)

Äger du en iPod?

Ja, en silvrig

Vilken tid är din väckarklocka inställd på?

6.00, men snoozar gärna. Ligga och morgonmysa är de bästa som finns.

Hur många resväskor äger du?

2st stora och 1st lite mindre. Plus min stora backpacker-rygga.

Använder du flip-flops?

När jag är på semester.

Var köper du dina matvaror ifrån?

Ica Maxi eller Ica i Hishult (den sista brukar mest göra mig förbannad för de inte har vad jag vill ha)

Har någon någonsin kallat dig lat?

Kan nog ha hänt. Kanske. Möjligtvis.

Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?

Haha, nej. Kan somna var som helst, när som helst.

Vilken är världens bästa artist/grupp just nu?

Mycket Coldplay och Lykke Li

Favorit glass?

Älskar all glass, nästan. Ben & Jerrys har fantastiska smaker.

Vad åt du till lunch senast?

Blev biff Lindström på golfkrogen

Använder du huvtröjor?

Sällan. I stallet ibland.

Kan du vissla?

Knappt.

Vilken film kan du alla replikerna till?

Prince of thieves

När flög du senast?

I år till Burgas.

Har du en stationär dator eller en laptop?

Vi har en av varje men använder mest den stationära.

Försöker du alltid lära dig nya saker?

Allt som oftast

Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?

Har en och det räcker.

Vad har du med dig in på bion?

Popcorn, viktigaste när man tittar på bio.

Gillar du att flyga?

Nej. Fasar redan för höstens resa. Tur M skamed och klappa på mig (:

Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?

Tillit och humor

Om du har körkort, när fick/tog du det?

12 maj 2004

Gillar du din boende-situation?

Älskar den

Är dina dagar fullbokade och stressiga?

Allt som oftast. Många järn i elden samtidigt, precis så som jag vill ha det (:

Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?

Haha, knappast. Eller!? Haha. Eftersom jag aldrig är tyst så... ja!

Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?

Inte direkt....

Hur gammal blir du nästa födelsedag?

24. Nu är man varken ung eller lovande längre.

Tror du på liv efter döden?

Har svårt för att tänka på det. Ngt händer säkert, men mår dåligt av att tänka på det.

Hur valde dina föräldrar ditt namn?

Vackert namn till vackert barn. Förstår bara inte vad dom tänkte när de tyckte ja skulle heta Nils-Oscar om jag blev en grabb.

Tycker du om att kramas?
Det gör jag ja.

Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?

Flickan med de röda skorna, riktigt gripande berättelse. Fast å andra sidan gråter jag ganska lätt så de är nog till de flesta böckerna med ett rörande budskap.


Kryll...

Ibland blir jag bara så trött på mig själv... Har precis klippt bort de sista lockarna sedan permenenten förra sommarn och för första gången på länge har jag ett oslitet och fint går. Tror ni inte ja börjar bli sugen på att locka det igen då? Ida i ett nötskal...



Räkor, vin & massa mys

Snart dax att lämna kontoret för idag. Ska iväg och äta massa räkor, dricka gott vin och ha super-kvalité-tid med Emelie. Har precis börjat förstår att hon åker på söndag och kommer hem om ett halvår. har nog inte riktigt förstått förrens nu att vi inte ses förrens till jul, tidigast. Som sagt, gäller att ta vara på tiden.


//Ida

Hipp Hipp Hurra!

Vill passa på att säga grattis och bifoga en vacker bild på en av mina närmaste vänner. I Lördags bjöds det på god mat, dricka och dans i Mjölkalånga(!) för att fira den blivande 30åringen. Idag är det dax, idag passerar hon 30-års strecket. Låter lite dramatiskt men eftersom födelsedagsbarnet är så rolig, påhittig, fantastik och barnslig som hon är så känns det inte som om hon börjar bli till åren.. Och det tycker jag är skönt (: 




varmt.

Galet varmt ute. För varmt ute. Men man ska väl inte klaga.. Är rätt skönt o sitta på ett svalt kontor mitt på dagen då det bara trycker på ute. Hann med en långpromenad med Jessica igår vilket var mkt trevligt samt projekt solrosor. Minasolrosor har nämligen blivit så höga nu så de börjar luta lite. Har skullat rädda dem flera dagar utan att riktigt få tummarna ur om man så säger. Men nu är de räddade och såg ut att gilla läget.


Har en stooor skojrt på mig idag, rättare sagt Mattias. Riktigt skönt och dessutom riktigt snyggt till ett par svarta stuprörsjeans och pumps. Jobbdax!


/Ida

Ska inte klaga

Sitter på jobbet och räknar minuterna till lunch, ruskigt hungrig just nu. Sitter och funderar på om ja ska laga köttfärspaj ikväll, får nog bli så. Känner mig bra till mods idag, även om ja inte kan släppa tankarna på Diarco. Går inte. Men just nu tror jag att ja kommer avstå. Är trots allt bara en häst, även om han är riktigt fin. Kommer fler chanser i livet och Felcicia kommer trots allt hem om mindre än två veckor. Tiden ska också räcka till, vilket jag har problem med redan nu så... Hänger med en video på honom, mest för att. Även om ja kanske borde släppa det helt.


Annars är livet riktigt bra just nu. Älskar att vara sambo, ha ett hus, bo mitt på landet med massa natur överallt. Kan verkligen inte klaga.
Det enda som jag inte är riktigt nöjd med just nu är mina prolem med att flyga. Har redan börjat fasa för resan i höst och det känns inte bra. Sen att flygplan kraschar till höger och vänster gör ju inte saken bättre... Men ska verkligen försöka ta tag i det här. Man kanske kan gå en kurs!?



RSS 2.0