Idiisen.blogg.se

Hur coolt bloggnamn har jag egentligen, sjukt töntigt. Så tänkte ja att ja kanske skulle ändra till ngt tufft, men hur tuff är ja på en skala? Och vad är tufft? Haha, svårt de här...


Nu ska ja iaf avsluta för dagen på jobbet, månadsavslut och jag går hem innan 10, de är kanske lite tufft? Att ja skiiiter i de här och går hem? Tufft! Eller ja, skiter och skiter i, ja har inte mer att göra helt enkelt. Så tufft? njaaa...


Och när jag har taggat ner lite tuffhet kan ja lika bra ta bort allt. Ja ska hem nu och med mig ska jag ha min mamma, ja ni läste rätt, min mamma. För ja e så feg och mesig och vågar inte sova själv i mitt egna hus, vågar inte gå ut i skogen och kalla in hästarna, vågar inte gå ner i pannrummet och elda, så då får min lilla mor ställa upp. Tufft? Knappast... :)


Lycklig!

Hej på er!

I tisdags hade Mattias något lurt på gång. Redan i söndags så sa han: Duuuu.... Kan du rida en av mina hästar på tisdag, vid sju typ? Jag som har j*kligt mkt på jobbet svarar mest att; Nä, de går inte. Ja ska jobba.


Sen tänkte jag inte mer på det. Men på måndagen frågade han flera gånger igen när jag kom hem dagen efter. Va stressad och lite irriterad (stackars M) så ja fräste väl lite i stil men att nej, ja vet inte. Ja jobbar länge. Till sist sa han att ja va tvungen att meddela när jag kom hem, inte så viktigt om det var 6, 7 eller 8, bara en exakt tid. Nu började jag bli nyfiknare än nyfiknast...


Klockan 18,59 rullade jag in på gården, en minut för tidigt. Det var tända ljus och mysigt i hela huset och i köket (!) stod Mattias och förberedde tre-rätters. Jag kan ju så här i efterhand erkänna att ja var lite misstänksam, varför detta fjäsk? Varför va inne och laga mat istället för att jobba i stallet som va tvunget att bli klart.. Skummt.


Sen förstår ni, sen förstod jag grejen. Mellan huvudrätt och dessert gcik M ner på knä. Jo jo :) Åh, om jag var världens lyckligaste innan så vet jag inte vad jag är nu, världens jättelyckligaste kanske? Den enda reservationen han hade var: Men vi får vänta med att gifta oss. Ska vi bjuda så många som du vill så kommer vi få spara något år till.. haha, ligger nog något i det!


Och idag är det den 24:e och ringarna är klara, tjoho! :)

Det är med stor sorg i hjärtat..

...som jag sitter här.


På onsdag ska vi se Sverige-Tyskland på Ullevi. Mattias fick de i födelsedagspresent av mig. Jag har sett fram emot detta, speciellt med tanke på en viss spelare i landslaget. Tidigare i höst fcik han rött kort och blev avstängd i VM-kval matcherna. Detta va innan M fått presenten, och jag frågade:

- Duuuu.... Om man blir avstängd i en VM-kvalmatch, får man fortfarande spela andra sorters matcher då?

M kollar konstigt på mig, svarar ja och undrar varför.


När han några dagar senare får sin present så säger han bara:

- Tack. Var du orolig att Mellberg skulle missa matchen!?


OM! Han är ju the man, det är han som är landslaget, Mannarnas man! Jag är överförtjust i Olof Mellberg. Och nu, nu har han lämnat återbud till matchen, återbud!!! Förstår ni? Ja skulle få se honom in real lift och han kommer inte!

piss!




Tunga veckor

Vi kommer ha några jobbiga veckor framöver men ska försöka blicka frammåt, det måste vi.


Fint i hallen

Satt på lunchen och kollade igenom mina dagliga bloggar, som är alldeldes för många. På Johannas blogg såg jag att hon beställt fina bokstäver att dekorera med, och efter lite surfande och överläggande* med min sambo så beställde jag en väggdekor till hallen.


* = jag ringde och meddelade att jag shoppat en text vi skulle ha på väggen i hallen...


Tror de kommer bli fint, texten nedan är det vi beställt, ca 1m hög. Hittade den på www.unikdekor.se, kolla in där vet'ja! Längre ner ser ni hur hallen såg ut innan, och hur den ser ut nu...




Hallen innan (varför är man så kass på att ta före/efter bilder!?):

     


Hallen efter:

        



ps: tänkte ha väggdekoren där vid korgstolen på något vis...


Inför helgens tävlingar

Fredag kväll närmar sig, fast först ska jag avsluta på kontoret sedan inom Hässleholm för att ordna inför morgondagens tävlingar. Har lokal samt regonal hoppning för häst, ska vara tävlingsledare så det är mycket som ska fixas så här in i de sista. Har kännts lite motigt den sista tiden men när det väl närmar sig tävling är det ganska kul. Hade tänkt sluta vara med och hjälpa till lika mycket nästa år, får se hur de blir med det... Är iaf på Björn och Jessicas bröllop på årets första tävling så den får dom klara själva ;)


Mattias skulle haft två hästar med sig, men eftersom Cloe bestämmt sig för att inte åka transport utan att försöka ta sig över bommen där fram så vill vi inte riskera att köra henne i en vanlig trailer. Har börjat leta lite smått efter en 3-4 hästars lastbil, perfekt sen när vilddjuren (läs unghästarna) ska ut och lufta sig, haha.  Vi vågar inte riskera att hon skadar sig, bara onödigt att ta ut henne "bara för att" så hon är färdigtävlad för i år. Blir Felicia, 5 åringen som får hoppa imorgon och nästa helg igen i Perstorp.



Sista rycket på jobbet!


 

Cloe & Mattias
Fotograf: Ida


Blir rädd för mig själv...

För någon vecka sedan beställde vi klaffar till vårt ekbord som vi ska ha i "matsalen". Vi har redan 4st fina ekstolar men såklart så har den modellen utgått och jag vill ha 8st stolar, likadana, annars mår jag dåligt. Men de som gör mig att må ännu mer dåligt är att upptäcka vad det kostar att köpa en stol! Det är galet dyrt!


När ja hade min lägenhet hade ja ett barbord och två stola som kostade typ 250:-, överkommligt. Bordet vi har i köket är ett lantligt vitt loppisfynd med 6 stolar för 100:-. Även detta överkommligt. Stolarna vi har till matsalsbordet har antagligen inte varit överkommliga i pris, men dessa fanns i M's ägor innan vi träffades. Såå... Nu tänker ni säkert hur dyrt kan de va med en stol. Jo de ska ja förklara, DYRT! Modellen ja helst vill ha går loss på 1850:- multiplicerar man detta med 8stolar blir det en summa på
14.800:- !


14800:- galet!
Och vet ni vad det mest galna är!? Att jag överhuvudtaget räknar på det. Ja tänkte att om man köpte en stol i månaden från och med januari... Så har ja 8 stolar i Augusti 2011 och märker kanske inte hur dyrt de blir!? Ja blir fasiken rädd för mig själv...


Vilken tycker ni är snyggast!?




Bra chef!?

Mina fin fina kollegor, inköpschef och VD, har varit "over there" på affärsresa och även hunnit med lite springande i affärer. Innan de åkte inflikade ja lite fint att det hade suttit bra med ett par nya converse, gärna bruna. Och gissa om ja blev glad när de levererade kartongen på mitt kontor i eftermiddags :)



Världens godaste paj!?

Kan faktiskt vara så (inte för att skryta), men jälöar vilken god paj jag gjorde i söndags till efterrätt när Åsa och Anton var på besök. Åsa citerade det bra:

"de här vill man äta innan man dör..."

Den va gudomlig! Ska lägga upp receptet i veckan, har hämtat det från Kalasgott.blogg.se där jag brukar hämta inspiration. Kolla in den sidan vet'ja!

Lägger upp en smaskig sommarbild så länge, ja saknar redan att grilla... Dock blir de nog grilladoxfilé när vi ska ha gäster om någon vecka men de är inte samma sak som grillat på sommarn.. :)



RSS 2.0