Svårt beslut...

Har fått möjligheten att köpa en unghäst som ja red för två år sedan till ett riktigt billigt pris. Borde inte tveka för han är riktigt fin, fick jättefina omdöme på fyraårs-championaten.. Men jag vet inte. Känner att jag egentligen inte alls har råd med egen häst nu.. Men ja... Tror iaf att ja ska åka och prova honom. Har antagligen förändrats en hel del då han inte gjort mkt sedan han pkte hem från mig. Vet inte, har en dålig känsla i magen och då brukar det innebära dåligheter med..

Fredag eftermiddag

Vad jag älskar fredagar. Och eftermiddagarna ännu mer. Sitter på jobbet och har barafaktureringen kvar. sen är det dax för helg. Även om ja kännt mig ledig innan i sommar så är det först nu efter jag fick tillbaka tentan som jag känner mig ledig. Det är så underbart. Livet är perfekt just nu.


Igår vart de grillning och rabarberpaj hos svärföräldrarna. Satt och klurade på vad åringarna från tyskland ska heta. Ska lägga upp bilder och så när de e klart, nu är de mest den bruna, den med vitt ovanför ögat osv...


Ikväll är de grillning och party hos Anna och Gabbe och imorgon fyller Johan 30. Kommer bli en intensiv och rolig helg, precis så som jag vill ha det (:

King of pop

 




Kan väl inte påstå mig ha varit ngn fanatiker men jag kan inte heler förneka att han varit en av historiens största inom branchen. Flertalet låtar finns på mina playlists och det hade varit kul att se vad han kunnat prestera på sin kommande turné. Tror samtidigt inta att han hade ett särskillt roligt liv på sista tiden med alla rykten, sjukdomar och skulder. Tänkte lägga in mina två favoriter, Heale the world och You'r not alone, men lyckas bara få med en så... ja.. Här är en (:

En liten kotte

Igår tog jag bilen till Tormenstorps city för att hälsa på en kompis, titta på deras nya hus samt titta och prata om den lilla kotten som växer och frodas i magen. Så spännande! Och jag som inte har en aning om barn, graviditeter och liknande satt med stora ögon och lyssnade på allt hon berättade. Alla tre mår iaf hur bra som helst och huset var supermysigt. Kul att se när ens vänner är på topp och strålar av lycka...


Var inom stan en liten sväng, om man nu kan kalla Hässleholm stan, för att hitta något till festen på lördag. Köpte en klänning men vet inte.. Aja, ger sig. Ska iaf till stranden med Jessica på lördag och bättra på solbrännan. Som arbetande kvinna blir det inte så mkt av den saken mitt i veckorna..


Hej Hopp


Jag hatar slappa händer

Eller ja.. Nu va ja lite hård igen. Men ja ogillar verkligen folk som inte kan ta i handen ordentligt. Ett fast, stabilt och vinnande handslag är tiotusen gånger bättre än en slapp, kall och menlös handskakning. Punkt slut. Har råkat ut för flertalet slappa händer på senaste tiden, så om ni ska ta mig i handen så gör det för tusan ordentligt.


/Ida

Småplock

     
     



Några små godbitar från midsommar

That's the way, aha aha, I like it, aha aha!

Sitter med ett leende större än någonsin och har meddelat hela kontoret att ja mest kommer sväva runt på ett litet moln hela eftermiddagen, eventuellt imorgon med.


JAG KLARADE TENTAN!!


Trodde inte mina ögon när jag kollade Ladoc. Rusade ut i korridoren och jublade att ja klarat den, sen vart jag tvungen att gå in och kolla igen. och igen. Men visst. Icke en endaste omtenta. Har klarat alla 8 tentor med bra marginal, frånsett den sista men jag klarade den iaf (:


Är ja bra eller är jag?

Ta bort klumpen

Usch. Kan inte sluta oroa mig inför tentan jag inte fått tillbaka ännu. Den skulle kommit i torsdags men har fortfarande inte lagts upp. Missade ja den kommer ja omtenta den 18/8, precis innan nollningen. Känns som att man inte kommer hinna plugga så värst mycket innan dess. Men men. Har sagt förrut att ja inte tror ja klarat den men denna kändes icke braalls. Inte de minsta. Piss


Lugnet efter stormen

Vilket party!


Midsommar är över för i år och det är med både glädje och sorg. Skämt och sido. Skönt att ha allt planerande och fixande bakom sig men tråkigt att det gick så snabbt. Hade en riktigt rolig kväll och tror att jag delar den tanken med de andra från i fredags. Jordgubbar, tipsrunda, lekar, midsommarstång, potatis, dans, dans, dans och en massa drinkar. Otroligt livad tillställning. Dagen efter var de frukost för 15pers i vårt lilla kök men vi åt i två omgångar. Sedan städades det och dagen avslutades med pizza i soffan. Mkt lagom. (:


Bilder kommer inom kort.

//Ida

Midsommar

Två dagar kvar och massvis med saker att fixa. Har hunnit handla det mesta. Köpte allt till dukningen igår och även den mesta maten. Såg inte klokt ut när ja lavade upp potatisen på kassabandet. 20kg är mkt potatis vill jag lova. har även beställt jordgubbarna. Först kunde man inte beställa. Sen när vi sa hur många liter vi skulle ha så gick det plötsligt bra. Haha, fult spel men när det är till min fördel är jag inte den som är den (:


Ska fixa bord och stolar ikväll och göra i ordning i ladan. Imorgon blir det dukning och förberedelser. Åsa, Emmy och Emelie förljer med hem efter jobbet och stannar över natten. Mkt som ska fixas. Vi ska fixa saker till kransar, stången, duka, koka potatis, blanda bål och massa annat. Lite folk kommer med tält och grejer redan imorgon. Är en hel del som ska sova över så även nattamat och frukost är fixat. kommer bli mys.


Har galet mycket träningsverk. red Askungen lite häromdagen, typ 10 minuter, och kan knappt gå. Vältränad? Haha. MenZandra tyckte jag såg mager ut häromdagen så.. haha. Hur hon nu kan tycka det. Är 3-4 veckor kvar tills Felicia kommer hem. Ska bli riktigt kul med ett eget projekt. Ska försöka ha henne klar för en start i 0,90m i augusti/september. Får se hur det gå..


Back to work!

Hinna andas

Måndag och andra veckan på jobbet. Ganska taggad idag, är nog för att ja kommit på vad mycket jag kan inhandla när jag får min lön. Fast... Ja ska ju spara en del med så jag kan leva nått så när normalt till hösten. Just nu ser jag verkligen inte fram emot pluggandet igen men det kommer nog. Har fortfarande inte fått tillbaka tentan. känns så tråkigt om ja ska sluta första året med min första underkända tenta, håll tummarna.


Har varit tävlingsledare och dömt i helgen, knappt varit hemma. Mattias har gjort så himla fint i ladan där festen ska vara på fredag. Ska fixa lite till nu i veckan. handla, pynta, handla och handla. mycket handla. Håller på att räkna på hur mkt potatis 46personer äter.... 20kg? Man vill ju inte ha för lite..


igår när vi skulle hämta pizza var det två katter mitt på vägen som.. ja... snuskade till det. Det var lite otäckt faktiskt. Eftersom dom inte flyttade sig och eftersom vägarna i våra områden är väldigt små så.... Ja.. Men efter ett tag, kanske 20sekunder, förflyttade dom sig..


Snart nytt föl på gång. Vilken dag som helst. Spännande. Den första som nu är 3 veckor är jättebusig men ändå gosig. Hna ska heta SnowBound men kallas Svante (:


Hej hopp

Inköpas?

Har kommit på vad som skulle passa perfekt i vårt kök när det är renoverat. Ska ju målas, tapetseras, bytas luckor och göras till ett gammeldags lantkök. Vad skulle inte passa bättre än en vit tallrikshylla? Tror de hade blivit kalasfint...




På gården..

Tycker det va dags för en liten uppdatering om vad som händer ute hos oss i den djupa skogen... (: Måste börja med att säga att jag älskar, verkligen älskar att bo där ute. Det är så tyst, grönt, lugnt och framförallt vackert runt omkring. Det enda man ser är skog, ängar, åkrar och härliga beteslandskap med kor och får. Och hästarna såklart.
Mattias, som varit ledig denna veckan, håller på att  göra i ordning på logen inför midsommar. har blivit kalasfint. Kommer bli så mysigt med långbord, björkar och allt. Precis som midsommar ska vara. Midsommarstången ska snickras ihop och belysning ska upp.


Vi har också köpt rödfärg som ska penslas på uthusen. Ska byta panelen där om något år men sålänge är det bättre än att ha det som det är nu. Vi har fått en ny vedpanna och nya tankar i ett av uthusen. Har röjt och fräschat upp där. Förhoppningsvis ska det bli ordentlig tvättstuga och nymålat inom snar framtid.


Mina växter... Haha. Mina solrosor ser ut att bli fina, räddisorna.. nja.. tomatplantan.. nej. Den klarade inte att vara utan mig en vecka om man säger så. Rabarberna blir nog inte så stora i år men det är tydligen normalt när de är nyplanterade.


Ska försöka lägga upp lite bilder så ni får se hur mysigt där är nu..


Aj, aj.. Foten är paj

Då var det dax igen. Jag och mina fötter. Var på träningshoppning med Askungen igår. andra gågen hon är hemifrån. Gick jättefint att brodda och greja när M var och gick banan. Sen blev hon rädd för ngt och stegrade, landade på min fot, med broddar, och slet sig. Men allt gick bra, hon nollade och allt. Men min fot... Blir nog akuten ikväll. igår bet jag ihop och natten gick bra, men idag är den blå, röd, lila och tjock...


Återkommer med min prognos..

regn regn regn

Vart är sommarn?


Känns bra att man är lite brun redan från semesterna för här hemma verkar man inte junna få så mkt färg.. Semestern var för övrigt fantastisk. Bra sällskap, bra väder, billig öl, fin strand.. ja.. Vad mer kan man begära? Blev bara positivt överraskad när det gällde den ospecifiserade resan. Kanon hotell med bra läge och fint poolomrpåde. Sen att vi hamnade mitt i Sunny Beach.. Tur att vi redan innan var inställda på att vi inte skulle  festa o ha oss utan bara ha mysigt för vi kände oss väldigt gamla jämfört med paryfolket där, haha..


Nu är det jobb sen ikväll blir det träningshoppning i Björbäck med Askungen.


Hej hopp

Ibland undrar man...

Ibland har jag nog världens oflyt. Förra året när jag åkte till Mallorca ringde två föreningar där jag aldrig dömt och fråga om jag kunde döma de helgerna jag var utomlands, knappt typiskt. Sen i år när de var dags för Bulgarien hände precis samma sak, båda helgerna.. Lite mer oflyt kanske. Och tror ni inte att de ringde en ny klubb utanför Göteborg som ville att jag skulle döma hos dem när jag åker till Egypten i höst?


Knas.. Är så kul när man får döma på nya ställen och skapa nya kontakter. Typiskt. Men men, sånt som händer. Ska döma regional ponny på söndag sen blir de ngr veckors pausande innan det blir en storhäst, tvådagars. Gillar egentligen inte att döma häst, eller jo... Det är lite enklare, men de känns bättre o döma ponny för då är ryttarna yngre och jag får känna mig lite vuxen (:


Andra jobbdagen idag, känns helt ok. Skönt att träff alla här igen och samtidigt komma hem till Perstorp. Ska klippa mig på lunchen sen blir det målning av bräådor ikväll, inget vilande här inte (:

RSS 2.0