Lugnet före stormen

Sitter hemma i mammas lägenhet och väntar på att hon ska komma hem. Har varitch fixat kvällsmat till oss, och inte vilke kvällsmat som helst! För några veckor sedan var vi på 65års kalas och jag var helt övertygad att de skulle vara smörgåstårta. Jag laddade riktigt för det, men till min stora besvikelse så var det inte smörgåstårta. Egentligen är det ju ingen jättefestlig måltid men jag var varit sugen på det länge nu, säkert ett halvår... (sjukt, ja vet. Det är ju inte så att jag går runt dagarna i ända och tänker smörgåstårta, smörgåstårta.. men jag tänker nog på det dagligen. Eller nja.. kanske tre gånger i veckan).

Vi har ju tävlingar i Hässleholm i helgen, över 750 starter så det kommer bli låånga dagar. Skavara domare imorgon och tävlingsledare på söndag. Har varit inne och byggt bana, fixat datorerna och krånglat med bevattningen fram tills för en liten stund sedan. Körde inom kvantum på vägen hem och skulle köpa ngt gott att laga, och där låg den! Mitt framför mig. En räktårta! Åh vad gott de ska bli!

Kände mig jäkligt flottig som kommer in vid 9-tiden och köper en smörgåstårta (obs, en liten, 4pers) och en påse chips. Hon i kassan trodde säkert att jag blivitt dumpad eller ngt i den stilen för de såg nog verkligen ut som att jag skulle hem och frossa. Och det skulle jag ju med... Härligt!

Ska bo över i Perstorp ikväll och imorgon. Pappa är i Båstad i helgen så ja funderar på att gå upp och taett bad och ett glas vi imorgon när ja kommer hem från tävlingarna. Kommer bli sent, kommer vara kall.. M, kan inte bli mer än super. Vet inte när jag tog ett bad senast. Måste varit när ja bodde hemma, och de är ett tag sedan nu...

Åter till chipsen! (förrätt...)

Planerar inför Nice

Idag är jag hemma och kurrerr mig från min förkylning. Trodde jag skulle orka jobba igår men det gjorde jag inte. Har som sagt laddat upp med tabletter och rejer så nu jäklar!


Mattias ringde hem innan, han hade pratat med Sin faster och nu är det klart vilka veckor vi kan åka ner och semestra i Nice. De har ett ställe där, högt upp på ett berg som vi får låna en vecka i sommar, är det inte härligt så säg! Kommer bli hur bra som helst. Ska antagligen bila ner. Kan va mysigt att kunna stanna lite var man vill och även köra ner i Italien några dagar. Åh! Jag längtar. Sen är det ju ett plus till, jag slipper flyga, haha. Hur har jag klarat att flyga till Singapore? Knäppt. Ska söka hjälp, men ja vet inte riktigt var. Ringer mann 112? Går man till psyket? Ja... Får göra lite efterforskningar på nätet om flygrädsla.

Nu ska jag bädda om sängen. För första gången sedan jag köpte sängen ska jag bädda med omatchande lakan och sängkläder. Låter kanske knasigt men jag mår verkligen dåligt av saånt. Vill ha de stilrent. Men jag håller på att sortera och matcha ihop de olika setten i garderoben så nu får de bli lite omatchat. Överlever nog :)

Blir ja inte frisk nu...


Så blir jag de nog aldrig. Har spenderat en hel förmögenhet på apoteket. Får se hur de går. Återkommer.


Att vara hög på ammoniak

Ny vecka, nya möjligheter. Måndag och jag är mer förkyld än någonsinn. Har lyckats släpa mig till jobbet men det är precis. Ser ut som fan och går mest runt i en bubbla och är allmänt yr. Men men, kommer förmodligen piggna till snart. Måste ta vara på all hjälp jag kan få innan jag blir själv på jobbet.


Har börjat renovera köket. Har målat taket en gång och även möblerna. två gånger återstår. Sen ska tapeter köpas och luckor målas. Innan vi målade var det ammoniaktvätt av taket som gällde. Fy sjutton vad starkt! Pappa sa till mig:

- Ida, vad du än gör så stå inte med näsan över flaska, de luktar och är väldigt starkt.

Men dum som man är så tänkte jag att det kan ju inte vara så farligt. Skruvade av korken, luktade inget alls. Så sniffade ja lite på korken och dog nästan. GALET stark. Ögonen rann och jag var helt borta ett tag. Sen var allt som vanligt igen. Så lyd pappas råd; Lukta inte på ammoniaken!


Tävlingar i Hässleholm i helgen. Ska döma på lördag och vara tävlingsledare på söndag. Har över 750 starter så de kommer bli en lååång helg. Men skoj!


Nu är fikan slut och jag ska återgå till jobbet.

hej svej

Tisdag, snart helg.

Ny vecka, nya möjligheter.


Jobbet kändes riktigt illa igå, inget gick som jag ville. Va hemskt nere när jag sluta men idag har det rullat på som bara den. Skönt. Gillar inte att ha känslan av att det inte fungerar när man går hem, men som de va igår hade jag kunnat sitta hela natten utan att begripa ngt. Men men, nya tag idag!


Mattias åkte till Jönköping imårrse, kommer hem imorgon. Men jag och Tuffsen är ju vana med att sova själva nuförtiden så de kommer nog gå galant. Har börjar riva i köket, mest för att trötta ut mig. Ska skrubba hela taket med ammoniak (låter hälsosamt) och sedan målas. Så lister och allt annat bös som va ivägen åkte ner. Målningen och skrubbningen får dock bli till helgen.


Annars inget nytt. Dömde en endagarstävling i söndags, gick fint. Härligt att tjäna liteextra pengar och samtidigt ha riktigt skoj :) om två veckor är det helhelg i Ljungbyhed och allsvenskan.


Stallet ekar lite, 4 hästar har åkt, tre till Tyskland och en till Italien. 3 st kvar men påfyllning är på G så särskillt lungt blir det inte så länge. Fast det vill vi ju inte ha de heller så... :)


Soffdax!

Tänk att jag överlevde...

Jodå. Två nätter själv på gården utan några som helst problem. eller ja.. haha. Första natten gick riktigt bra. Låg och kollade på Nothing Hill ( Det är ngt med Hugh... ) tills jag nästan somnade, hoppade i sänge och sov som en stock. riktigt skönt. Upp och titta på vasaloppet, fick ju heja från hemmaplan. Sov till och från i soffan och kände redan då att det skulle strafffa sig när natten kom. Mycket riktgit var jag hur pigg som helst och kunde absolut inte sova. Var en obehaglig natt men den passerade så småningom.


Mattias kom i mål på ungefär 9timmar, och tänka sig, Ted också. Är riktigt imponerad och stolt över dem. Mattias försöker få mig att åka nästa år men jag misstänker att jag är för svag mentalt.. haha. 


I måndags började Hollywood fruarna igen. Vill inte riktigt erkänna att jag tittar på de för ja tycker det är lite för ..... humm.. kommer inte på ordet. men de ja vill ha sagt är att det är ett fruktansvärt ovettigt program, men ändå så roligt. Maria, som måste vara hög på ngt, är sjukt kul. Hennes kommentar i affärn: -dyrt. 
Haha, ja de tro sig faaan, 2 "toffsar" och en kudde för 4000:- .... dyrt. 
Dock gillade ja inte Pävi eller vad hon hette. 


Snart har halva arbetsvecka gott, härligt. Har lärt mig massa nya saker, ritkgit kul. Helgen hoppas ja bjuder på lite hemmamys på fredag och lördag. Ja ska på 65-års kalas på lördag sen är det dags att agera lite dommare på en lokal hästtävling på söndag.

Ses!

 

Buggtävling och inställd utgång

Hej Svej!

Lördag, ensam hemma och jäkligt rädd. Så ser min kväll ut. Kul.
Har ock haaft en bra helg hittills. Camilla va här igår, laga god man och drack vin. Mkt trevligt.

Idag har ja varit med mamma och kollat på Åsas tredje buggtävling. Dom var jätteduktiga men fick sämre poäng än innan, trist. Men det kan inte gå kanon varje gång :)

Åsa och Emmy försökte få med mig på spontan-utgång. Kändes lockande, strök mina kläder och duschade sen blev jag bara jäkligt velig. Typisk mig när de gäller spontana saker. Hade kanske blivitt lite stressigt + att ja måste hem rätt tidigt fån Hässleholm imorgon. Stallet..
Så ja stannar hemma. Är lite veligt fortfarande dock... Men nej. Jag och tuffs får ha myskväll istället. Är ju Nothing Hill på 3:an!


Nu ska jag samla mod och gå ut till pannan.



OS-mössan

Äntligen!

Min mamma är världens bästa! Hon har gjort OS-mössor. Först använde hon mönster från aftonbladet men det blev ju inte alls som i TV. Så hon tog lite egna intiativ som hon tyckte skulle passa och bytte garn, ändra lite mönster och vipps så blev den så perfekt den kunde bli. Spelar inte någon roll om OS redan är slut för jag kommer ha min fina mössa ändå.

Mattias ska faktiskt få den första som är klar eftersom han ska upp till kylan (den kyligare kylan) denna veckan. Har kanske inte berättat det men Mattias ska ju åka Vasaloppet och beger sig därmed uppåt i landet redan på fredag för att ladda. Så håll tummarna för att han kommer i mål utan att vara allt för skadad för resten av livet... Har läst om folk som blir helt apatiska och sjuka i huvudet efter sådana utmaningar. Iof tror ja nog att han har konditionen och så men ändå. Han är lite knasig som han är redan och det räcker, så som sagt, håll tummarna! :)




RSS 2.0